Effecten > Speciale effecten > Tilt-Shift
Tilt-Shift
Tilt-Shift is een creatieve techniek om een foto van een levensgrote omgeving of een levensgroot object zodanig te bewerken dat het lijkt alsof het een foto van een miniatuur of een schaalmodel is. Het veranderen van de focus van de foto simuleert de geringe scherptediepte kenmerkend voor macro lenzen waardoor de scène veel kleiner lijkt dan het in werkelijkheid is. Naast het wijzigen van de scherpte, wordt het Tilt-Shift effect verder verbeterd door de kleurverzadiging en het contrast te verhogen om de heldere verf die vaak te vinden is op schaalmodellen te simuleren. De meeste namaak Tilt-Shift foto's zijn genomen vanuit een hoge hoek om het effect van het neerkijken op een miniatuur verder te simuleren. De techniek is bijzonder effectief op gebouwen, auto's, treinen en mensen.
    
1. Voer een van de volgende handelingen uit:
 Kies Effecten > Speciale effecten > Tilt-Shift uit het menu
 
Klik op de knop Tilt-Shift
2. Gebruik onderstaande opties:
  Gebied in focus (%)
Met deze optie kunt u het gebied in focus wijzigen. De waarde is een percentage van de hoogte van de afbeelding.

Min = 1, Max = 100, Startwaarde = 50.
  Focus grootte (%)
Met deze optie kunt u de grootte van het gebied in focus wijzigen. De waarde is een percentage van de hoogte van de afbeelding. Lage waarden geven een smalle focus, terwijl grote waarden een brede focus geven.

Min = 1, Max = 100, Startwaarde = 10.
  Defocus verloop
Met deze optie kunt u aangeven hoe snel de afbeelding onscherp wordt. Lage waarden resulteren in een abrupte verandering van focus, terwijl grote waarden voor een geleidelijker verandering van focus zorgen.

Min = 1, Max = 100, Startwaarde = 40.
  Verbeter Kleuren
    
Met deze optie kunt u de kleurverzadiging en het contrast verbeteren om de heldere verf op schaalmodellen te simuleren.
Het gebruik van voorbeeldvensters
Favorieten en Historie
Gerelateerde onderwerpen
Het internet doorzoeken