Effecten > Textuur > Naadloze tegel
Naadloze tegel
Met het filter Naadloze tegel kunt u naadloze tegels maken. Naadloze tegels zijn (textuur) afbeeldingen die herhaald weergegeven een naadloze structuur vormen. Ze kunnen worden gebruikt als vulling, als desktop wallpaper, als achtergrond voor webpagina's, en meer.
1. Voer een van de volgende handelingen uit:
 Kies Effecten > Textuur > Naadloze tegel uit het menu
 
Klik op de knop Naadloze tegel
2. Gebruik onderstaande opties:
  Horizontaal (%)
Met deze optie kunt u de breedte van een rechthoekig gebied aangeven als een percentage van de breedte van de afbeelding. De hoogte is gelijk aan de hoogte van de afbeelding. Deze 'strook' wordt uit de afbeelding gesneden en vervolgens over de resterende afbeelding getekend met behulp van een lineair transparantieverloop. Deze methode zorgt voor een voortzetting van de rechterkant van de afbeelding aan de linkerkant, zodat de twee randen naadloos aansluiten.

Min = 0, Max = 50, Startwaarde = 20.
  Verticaal (%)
Met deze optie kunt u de hoogte van een rechthoekig gebied aangeven als een percentage van de hoogte van de afbeelding. De breedte is gelijk aan de breedte van de afbeelding. Deze 'strook' wordt uit de afbeelding gesneden en vervolgens over de resterende afbeelding getekend met behulp van een lineair transparantieverloop. Deze methode zorgt voor een voortzetting van de bovenkant van de afbeelding aan de onderkant, zodat de twee randen naadloos aansluiten.

Min = 0, Max = 50, Startwaarde = 20.
Het gebruik van voorbeeldvensters
Favorieten en Historie
Gerelateerde onderwerpen
Effecten > Caleidoscoop > Naadloze tegel
Effecten > Textuur > Naadloze achtergrond
Het internet doorzoeken