Pop Art > Pop Art achtergrond 2
Pop Art achtergrond 2
Met het effect Pop Art achtergrond 2 kunt u de voorgrond en achtergrond van de afbeelding veranderen. U kunt kiezen uit een effen kleur, een kleurverloop, of een vorm of patroon.
1. Kies Pop Art > Pop Art achtergrond 2 uit het menu
2. Gebruik onderstaande opties:
  Drempel
            
Drempel = 64Drempel = 128Drempel = 192
Met deze optie verandert u de drempelwaarde. Pixels met een grijswaarde kleiner of gelijk aan de drempelwaarde krijgen de voorgrond (of primaire) kleurwaarde. Pixels met een grijswaarde groter dan de drempelwaarde krijgen de achtergrond (of secundaire) kleurwaarde.

Min = 0, Max = 255, Startwaarde = 128.
  Grootte (px)
    
Lengte = 8Lengte = 4
Met deze optie verandert u de lengte van een lijnstuk. De lengte van een lijnstuk is de afstand tussen twee punten van een polygoon. Hoe groter de afstand hoe kleiner de complexiteit van de polygoon. Als de afstand te groot is, kan de afbeelding verwarrend worden.

Min = 1, Max = 50, Startwaarde = 5.
  Afbeelding Vectoriseren
        
Vector afbeeldingRaster afbeelding
Met deze optie kunt u de afbeelding vectoriseren. Vectorisering is het omzetten van rasterdata (pixels) in vectordata zoals punten, lijnen, curven en polygonen. De originele raster afbeelding wordt omgezet in gevectoriseerde polygonen.
  Curve
    
CurveLijnen
Met deze optie tekent u een vloeiende lijn door de hoekpunten van een polygoon. Wanneer deze optie niet is geselecteerd, worden de hoekpunten van de polygoon verbonden door rechte lijnen.
  Inverteren
    
Met deze optie kunt u de voorgrond- en achtergrondkleur omwisselen.
  Voorgrondkleur
Met deze optie wijzigt u de voorgrondkleur. U kunt kiezen uit een effen kleur, een kleurverloop, of een vorm of patroon.
OK + Als lagen exporteren
Met deze optie past u het effect toe en creƫert u meerdere lagen, die elk afzonderlijk kunnen worden bewerkt zonder dat dit invloed heeft op een ander deel van de afbeelding.
Gerelateerde onderwerpen
Effecten > Vlaggen > Vlag als achtergrond
Effecten > Textuur > Naadloze achtergrond
Lagen > Naar achtergrond verplaatsen
Pop Art > Abstracte achtergrond
Pop Art > Pop Art achtergrond 1
Pop Art > Pop Art achtergrond 3
Het internet doorzoeken