Effecten > Polaroid Gekte > Droste-effect
Droste-effect
Met het effect Droste-effect kunt u het Droste-effect toepassen op uw afbeelding. Het Droste-effect is een Nederlandse term voor een visueel effect, waarbij een afbeelding een verkleinde versie van zichzelf bevat. Een afbeelding toont een kleinere versie van zichzelf op een plek waar een vergelijkbaar beeld realistisch te verwachten is. Deze kleinere versie toont vervolgens een nog kleinere versie van zichzelf op dezelfde plaats, en zo verder. Alleen in theorie zou dit eeuwig kunnen doorgaan. In de praktijk blijft het effect in stand zolang de resolutie van het beeld dat toestaat. Dat is relatief kort, omdat elke iteratie de grootte van de foto exponentieel vermindert.
1. Kies Effecten > Polaroid Gekte > Droste-effect uit het menu
2. Gebruik onderstaande opties:
Aantal
Met deze optie kunt u het aantal polaroids wijzigen.
Schaduw
Met deze optie tekent u een schaduw achter de polaroids.
Hoek
Met deze optie kunt u de starthoek van de polaroids wijzigen.
Polaroids buigen
Met deze optie lijkt het alsof de polaroid foto's gebogen zijn, wat de afbeelding 3-dimensionaal laat overkomen.
Tekst
U kunt dit tabblad gebruiken om tekst onderaan de polaroid foto's toe te voegen. Gebruik de lijst om regels tekst toe te voegen en te verwijderen. Elke regel tekst verschijnt op een andere polaroid; de eerste regel op de eerste polaroid, de tweede regel op de tweede polaroid, etc. U kunt de tekstkleur, het lettertype, de tekstgrootte en de grootte van het tekstveld wijzigen. De grootte van het tekstveld is een veelvoud van de polaroid randdikte. Daarnaast kunt u uw tekst vet, cursief en onderstreept maken.
Achtergrond
U kunt dit tabblad gebruiken om een achtergrond voor uw afbeelding te selecteren. U kunt kiezen uit de huidige afbeelding, een transparante achtergrond, een achtergrondkleur, een kleurverloop of een afbeelding (textuur).
Gerelateerde onderwerpen
Het internet doorzoeken