Effecten > Artistiek > Fotomozaïek (simpel)
Fotomozaïek (simpel)
Met het effect Fotomozaïek (simpel) kunt u een fotomozaïek maken. Een fotomozaïek is een afbeelding die in rechthoekige stukjes is verdeeld. Elk stukje is vervangen door een afbeelding of foto met ongeveer dezelfde kleur. Van een afstand bekeken ziet men de oorspronkelijke afbeelding terwijl van dichtbij duidelijk wordt dat de afbeelding uit honderden of zelfs duizenden kleinere plaatjes bestaat.
1. Kies Effecten > Artistiek > Fotomozaïek (simpel) uit het menu
2. Gebruik onderstaande opties:
  Aantal
Met deze optie kunt u het aantal afbeeldingen in de horizontale richting wijzigen. Het aantal afbeeldingen in de verticale richting hangt af van de aspectverhouding van de bronafbeelding (de verhouding van breedte en hoogte) en het aantal afbeeldingen in de horizontale richting.

Min = 2, Max = 100, Startwaarde = 20.
  Dekking
Met deze optie stelt u het dekkingspercentage in van de kleur, het kleurverloop, de laag of afbeelding waarmee u werkt. Dekking is het tegenovergestelde van transparantie. Als een object een dekking heeft van 100% betekent dit, dat het object volledig zichtbaar is. Een dekking van 0% betekent dat een object volledig doorzichtig is.

Min = 0, Max = 100, Startwaarde = 50.
Het gebruik van voorbeeldvensters
Favorieten en Historie
Gerelateerde onderwerpen
Effecten > Mozaïek > Fotomozaïek
Het internet doorzoeken