Bewerken > Plakken
Plakken
Met het commando Plakken kunt u de afbeelding plakken vanaf het Pop Art Studio Klembord in een bestaande afbeelding. Als het klembord geen data bevat of het Windows Klembord bevat nieuwere data, dan gebruikt het programma het Windows Klembord.
1. Voer een van de volgende handelingen uit:
 Kies Bewerken > Plakken uit het menu
 Druk op Ctrl+V
 
Klik op de knop Plakken
2. Gebruik onderstaande opties:
Transparant tekenen
    
Met deze optie kunt u aangeven of u transparant wilt tekenen. Als u deze optie gebruikt kunt u door de achtergrond van het geselecteerde gebied de pixels van de onderliggende afbeelding zien. Als u deze optie uitschakelt bedekt de achtergrond van het geselecteerde gebied de onderliggende afbeelding.
Transparantie kleur
Met deze optie kunt u de kleur selecteren die u transparant wilt maken. De transparantiekleur is de secundaire (of achtergrond) kleur in het kleurenpalet. Gebruik de pipet en klik in de geplakte afbeelding om de transparantiekleur te selecteren.
Transparantiebereik
            
Met deze optie kunt u de kleur selecteren die u transparant wilt maken. De transparantiekleur is de secundaire (of achtergrond) kleur in het kleurenpalet. Gebruik de pipet en klik in de geplakte afbeelding om de transparantiekleur te selecteren.
Dekking
Met deze optie stelt u het dekkingspercentage in van de kleur, het kleurverloop, de laag of afbeelding waarmee u werkt. Dekking is het tegenovergestelde van transparantie. Als een object een dekking heeft van 100% betekent dit, dat het object volledig zichtbaar is. Een dekking van 0% betekent dat een object volledig doorzichtig is.
Interpolatie
Interpolatie is een bewerking om pixels toe te voegen of te verwijderen bij het groter of kleiner maken van een afbeelding. Wanneer het aantal pixels wordt verhoogd, vult de interpolatie de gaten op door de waarden van de aangrenzende pixels te vergelijken. Het hangt van het gebruikte algoritme af hoe vloeiend een interpolatie methode is.
Pixelformaat wijzigen
    
Origineel 25%Pixelformaat wijzigen
Deze interpolatiemethode is de eenvoudigste methode en wijzigt het pixelformaat.
Bilineair
    
Origineel 25%Bilineair
Bilineaire Interpolatie bepaalt de waarde van een pixel op basis van een gewogen gemiddelde van een blok van 2 x 2 pixels rond de pixel in de originele afbeelding. Deze methode produceert voor de meeste toepassingen goede resultaten.
Bicubisch
    
Origineel 25%Bicubisch
Bicubische Interpolatie is een meer geavanceerde interpolatiemethode en produceert vloeiender randen dan Bilineaire Interpolatie.
Gerelateerde onderwerpen
Bewerken > Plakken als nieuwe afbeelding
Bewerken > Plakken vanuit Klembord
Bewerken > Plakken vanuit Klembord als nieuwe afbeelding
Lagen > Plakken
Het internet doorzoeken