Effecten > Speciale effecten > Droste-Effect
Droste-Effect
Met het effect Droste-Effect kunt u het Droste-effect toepassen op uw afbeelding. Het Droste-effect is een Nederlandse term voor een visueel effect, waarbij een afbeelding een verkleinde versie van zichzelf bevat. Een afbeelding toont een kleinere versie van zichzelf op een plek waar een vergelijkbaar beeld realistisch te verwachten is. Deze kleinere versie toont vervolgens een nog kleinere versie van zichzelf op dezelfde plaats, en zo verder. Alleen in theorie zou dit eeuwig kunnen doorgaan. In de praktijk blijft het effect in stand zolang de resolutie van het beeld dat toestaat. Dat is relatief kort, omdat elke iteratie de grootte van de foto exponentieel vermindert.
1. Kies Effecten > Speciale effecten > Droste-Effect uit het menu
2. Gebruik onderstaande opties:
  X (%)
Met deze optie kunt u de X coördinaat van de kleinere afbeelding wijzigen als een percentage van de breedte van het voorgaande beeld.

Min = 0, Max = 100, Startwaarde = 18.
  Y (%)
Met deze optie kunt u de Y coördinaat van de kleinere afbeelding wijzigen als een percentage van de hoogte van het voorgaande beeld.

Min = 0, Max = 100, Startwaarde = 18.
  Grootte (%)
Met deze optie kunt u de grootte van de kleinere afbeelding aanpassen als een percentage van de grootte van het voorgaande beeld. Bijvoorbeeld, een waarde van 60 geeft aan dat de grootte van de kleinere afbeelding 60 procent is van de grootte van het voorgaande beeld.

Min = 0, Max = 100, Startwaarde = 60.
  Hoek
Met deze optie kunt u de rotatiehoek van de kleinere afbeelding aanpassen.

Min = 0, Max = 180, Startwaarde = 12.
  Randen
Met deze optie voegt u een rand aan de afbeeldingen toe.
  Randkleur
Met deze optie kunt u de randkleur wijzigen.
OK + Als lagen exporteren
Met deze optie past u het effect toe en creëert u meerdere lagen, die elk afzonderlijk kunnen worden bewerkt zonder dat dit invloed heeft op een ander deel van de afbeelding.
Het gebruik van voorbeeldvensters
Favorieten en Historie
Gerelateerde onderwerpen
Het internet doorzoeken