Gereedschap > Vormen > Vormen en Patronen
Vormen en Patronen
Met het gereedschap Vormen en Patronen kunt u een enkele vorm of een achtergrond bestaande uit meerdere vormen tekenen.
1. Voer een van de volgende handelingen uit:
 Kies Gereedschap > Vormen > Vormen en Patronen uit het menu
 
Klik op de knop Vormen en Patronen
2. Gebruik onderstaande opties:
Aantal
Met deze optie kunt u het aantal vormen instellen.
Breedte
Wijzigt de breedte als percentage van de gehele rechthoek. Bijvoorbeeld, een waarde van 20 geeft aan dat de breedte 20% is van de totale breedte van de rechthoek.
Hoogte
Wijzigt de hoogte als percentage van de gehele rechthoek. Bijvoorbeeld, een waarde van 20 geeft aan dat de hoogte 20% is van de totale hoogte van de rechthoek.
Hoek
Met deze optie verandert u de rotatiehoek.
Kleur1
Met deze optie kunt u een kleur, een kleurverloop of een textuur selecteren. Voor een textuur opent u de afbeelding die de textuur bevat.
Kleur2
Met deze optie kunt u een kleur, een kleurverloop of een textuur selecteren. Voor een textuur opent u de afbeelding die de textuur bevat.
Achtergrond
Met deze optie kunt u een kleur of een kleurverloop voor de achtergrond selecteren.
Uitvullen
Gebruik deze optie om de hele selectie te vullen.
Verschuiven
Met deze optie kunt u een alternerend (of halfsteens) patroon toepassen waarbij elke vorm in het midden van de twee erboven liggende vormen wordt getekend.
Afwisselen
Met deze optie kunt u de achtergrond van een vorm met de andere kleur afwisselend vullen.
Gesloten curve
Tekent een gesloten curve. Een gesloten curve is een vloeiende lijn door de verbindingspunten van een vorm.
Antialias
    
Zonder antialiasMet antialias
Met deze optie tekent u vloeiende lijnen. Dit wordt bereikt door de contrastverschillen tussen pixels langs scherpe randen en de pixels er direct naast te verminderen.
Dekking
Met deze optie stelt u het dekkingspercentage in van de kleur, het kleurverloop, de laag of afbeelding waarmee u werkt. Dekking is het tegenovergestelde van transparantie. Als een object een dekking heeft van 100% betekent dit, dat het object volledig zichtbaar is. Een dekking van 0% betekent dat een object volledig doorzichtig is.
Rand
Met deze optie kunt u de randen tekenen.
Lijn breedte
Met deze optie kunt u de lijnbreedte in pixels aangeven.
Lijnstijl
Met het Lijnstijl dialoogvenster stelt u in of de lijn ononderbroken of onderbroken is en bepaalt u het patroon van een onderbroken lijn, de lijndikte, de uitlijning, de afknotlimiet en de stijlen van verbindingen en uiteinden van lijnen.
Vullen
Gebruik deze optie om de binnenkant van een tekst of vorm te vullen.
Ronde hoeken
    
PuntigAfgerond
Gebruik deze optie om de te kiezen tussen ronde of scherpe hoeken.
Randen gereedschap
Met deze optie kunt u meerdere randen tekenen. Gebruik de kleuren kiezer om de kleuren van de randen te wijzigen. Gebruik de schuifregelaar om het aantal randen en de grootte van de randen in pixels op te geven. Gebruik de optie 'Automatisch' om het programma automatisch de grootte van de randen te laten aanpassen. Gebruik de optie 'Ronde hoeken' om de hoeken af te ronden. Druk je op de 'Geavanceerd' knop voor uitgebreide instellingen.
3D Effect
Gebruik deze optie om de tekst een 3-dimensionaal effect te geven. Selecteer de 3D kleur. Gebruik de schuifregelaar om de 3D grootte in pixels op te geven. Selecteer uit de lijst een 3D richting.
Schaduw
Met deze optie kunt u een schaduw tekenen. De waarden voor X en Y geven de positie van de schaduw aan. Selecteer de schaduw kleur. Een zwarte schaduw kleur (R=0, G=0, B=0) en een dekking van 20% levert een natuurlijke schaduw op.
Gerelateerde onderwerpen
Gereedschap > Vormen
Gereedschap > Vormen > 3D Object
Gereedschap > Vormen > Vorm
Gereedschap > Vormen > Meerkleurige Vorm
Gereedschap > Vormen > Rasterlijnen
Gereedschap > Vormen > Cirkelvormige vorm
Het internet doorzoeken