Effecten > Spellen > Puzzel
Puzzel
Met het effect Puzzel kunt u van uw afbeelding een legpuzzel maken. Het creëert de illusie dat de afbeelding uit kleine puzzelstukjes bestaat. U kunt zelfs de afbeelding uitprinten en met behulp van een schaar de stukjes uitknippen om er een echte puzzel van te maken.
1. Voer een van de volgende handelingen uit:
 Kies Effecten > Spellen > Puzzel uit het menu
 
Klik op de knop Puzzel
2. Gebruik onderstaande opties:
Aantal stukjes in horizontale richting
Met deze optie kunt u het aantal stukjes in de horizontale richting wijzigen. Het aantal stukjes in de verticale richting hangt af van de aspectverhouding van de afbeelding (de verhouding van breedte en hoogte) en het aantal stukjes in de horizontale richting.
Verwijder puzzelstukjes
Met deze optie lijkt het alsof sommige puzzelstukjes uit de puzzel ontbreken. Dit geeft de puzzel de aanblik dat men nog bezig is om hem af te maken. Gebruik de schuifregelaar om het aantal ontbrekende stukjes te wijzigen.
Puzzelstukjes verspreiden
Met deze optie kunt u de ontbrekende stukjes over de puzzel verspreiden. Gebruik de schuifregelaar om het aantal stukjes te wijzigen.
Verwijder randstukjes
Met deze optie kunt u de randstukjes verwijderen.
Vervaging naar puzzel
Met deze optie kunt u de afbeelding geleidelijk over laten gaan in een legpuzzel.
Grijswaarden
Met deze optie converteert u de afbeelding naar grijswaarden.
Wikipedia Logo
Met deze optie kunt u bij benadering het Wikipedia Logo tekenen.
Achtergrond
U kunt dit tabblad gebruiken om een achtergrond voor uw afbeelding te selecteren. U kunt kiezen uit de huidige afbeelding, een transparante achtergrond, een achtergrondkleur, een kleurverloop of een afbeelding (textuur).
OK + Als lagen exporteren
Met deze optie past u het effect toe en creëert u meerdere lagen, die elk afzonderlijk kunnen worden bewerkt zonder dat dit invloed heeft op een ander deel van de afbeelding.
Gerelateerde onderwerpen
Het internet doorzoeken