Selecties maken
Het selecteren van delen van de afbeelding is een belangrijk onderdeel bij het bewerken van afbeeldingen. Nadat u een selectie heeft gemaakt kunt u het bewerken terwijl u de rest van de afbeelding onveranderd laat. U kunt effecten toepassen en de afbeelding bijsnijden. De randen van een selectie worden gekenmerkt door bewegende zwarte en witte strepen. Uit de lijst met vormen kunt u een basisvorm kiezen voor uw selectie.
Stap 1: Open een afbeelding
Open een afbeelding. Kies in het menu Bestand > Openen > Bestand (Ctrl+O).
Stap 2: Maak een selectie
Gebruik het selectie gereedschap om een selectie te maken. Klik in de afbeelding en beweeg de cursor. Tijdens het bewegen ziet u een rechthoek die de selectie markeert. Als u de muisknop loslaat verandert de rechthoek in een selectie. U kunt de selectie verplaatsen naar verschillende delen van de afbeelding. U kunt de grootte van de selectie wijzigen door de randen of de hoeken te verslepen. Met de kleine groene cirkel in het midden kunt u de selectie in elke gewenste positie draaien. De selectie blijft actief totdat u een andere selectie maakt of de selectie annuleert.
Stap 3: Het Selectie Paneel
Het Selectie Paneel stelt u in staat om het geselecteerde gebied op pixelniveau in te stellen. Uit de lijst met vormen kunt u een basisvorm kiezen voor uw selectie, polygoon of bezier curve.
Gebruik de X, Y, B(reedte) en H(oogte) velden om de positie en grootte van de selectie in te stellen. U kunt ook een vooringestelde aspectverhouding gebruiken, bijvoorbeeld een bepaald fotoformaat of A4 fomaat. U kunt de selectiehoek instellen met de schuifregelaar.
Gebruik de optie 'Curve' om uw selectie of polygoon in een gesloten curve te converteren. Gebruik de optie 'Tekst' om tekst te tekenen en om uw tekst zichtbaar te maken of te verbergen. Gebruik de optie 'Achtergrond' om een vorm of achtergrond te tekenen en om uw vorm of achtergrond zichtbaar te maken of te verbergen. Gebruik de knoppen om uw tekst of achtergrond te bewerken.
Gebruik de optie 'Schaduw' om een schaduw te tekenen.
Voor opmerkingen, vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: contact@fotoview.nl.