Een vector logo maken
Stap 1: Creëer een nieuwe afbeelding
Creëer een nieuwe afbeelding. Kies in het menu Bestand > Nieuw (Ctrl+N). De afbeeldingsgrootte is 1024 x 768 pixels.
Stap 2: Creëer een achtergrondlaag
Creëer een achtergrondlaag. U hoeft geen achtergrondlaag toe te voegen, u kunt ook een witte (raster) achtergrond gebruiken. Kies in het menu Gereedschap > Vormen en Patronen. Pas de achtergrond aan en druk op OK. Gebruik de toetsencombinatie Ctrl+A om de hele afbeelding te selecteren. Druk op de rechter muisknop en kies 'Toepassen als nieuwe vector laag'.
Stap 3: Creëer een tweede laag
Creëer een tweede laag. In dit voorbeeld gebruiken we drie beziers en een zwarte cirkel om het Playboy logo te tekenen. Kies in het menu Gereedschap > Pad > Bezier. In het hoofd venster kunt u tekenpunten toevoegen (gebruik hiervoor de Insert toets), verwijderen (gebruik hiervoor de Delete toets) en de posities van de tekenpunten wijzigen. Kies een zwarte kleur voor de randen van het logo. Stel de lijnbreedte in op 10 pixels. Gebruik het Kleur en Textuur gereedschap om een witte achtergrondkleur te selecteren. Druk op de rechter muisknop en kies 'Toepassen als nieuwe vector laag'.
Stap 4: Voeg een strik toe
Creëer nog twee vectorlagen om een strik te maken. Ze zijn te vergelijken met de vorige laag en zijn onderdeel van het logo.
Stap 5: Voeg een oog toe
Voeg een zwart oog toe. Kies in het menu Gereedschap > Vorm. Kies een zwarte cirkel en druk op OK. Beweeg de selectie naar de juiste positie. Druk op de rechter muisknop en kies 'Toepassen als nieuwe vector laag'.
Stap 6: Bewaar uw afbeelding
Bewaar uw afbeelding in Pop Art Studio (.pas) bestandsformaat. Als u kiest voor een ander bestandsformaat worden alle lagen samengevoegd en onstaat er een 'platte' afbeelding.
Voor opmerkingen, vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: contact@fotoview.nl.