De 'Little Boy' Pop Art tutorial
 Toon afbeelding op ware grootte
Als u een fan bent van pop art dan bent u waarschijnlijk al goed vertrouwd met het werk van Roy Lichtenstein. Roy Lichtenstein werd met zijn stripverhaal schilderijen een van de grootste pop-artiesten van de jaren zestig. Drowning Girl uit 1963 is een van zijn bekende werken en is een goed voorbeeld van de designelementen die hij gebruikt in veel van zijn bekende stukken. Let op de dikke lijnen, de felle kleuren en de tekstballon die een gedachte weergeeft. Zijn werk bevat vaak tekstkaders met bijschriften en woorden zoals 'WHAAM!', terug te vinden in stripboeken.
Drowning Girl (1963). Te zien in het Museum of Modern Art, New York.
Door de levendige kleuren zal de pop art die u met behulp van deze tutorial maakt er fantastisch uitzien als u het laat afdrukken bij uw plaatselijke drukkerij. Als u het laat afdrukken, zet dan de resolutie aan het einde van de tutorial op 300dpi (Afbeelding> Printgrootte).
Stap 1: Open een afbeelding in Pop Art Studio
Open een afbeelding. Kies in het menu Bestand > Openen > Bestand (Ctrl+O).
De ideale foto is een opname van het hoofd van een persoon, een huisdier of een close-up van een object. Gebruik een goede beeldkwaliteit, waarbij het gezicht van de persoon duidelijk, groot genoeg en dicht bij de lens van de camera is. De foto's die het meest geschikt zijn, hebben de volgende kenmerken:

 • Scherp, onscherpe foto's maken het moeilijk om de details in het onderwerp te zien.
 • Goede verlichting, beter is als het licht van achter de fotograaf komt en op het onderwerp valt.
 • Vermijd donkere schaduwen in het gezicht van het onderwerp.
 • Gebruik foto's die binnenshuis zijn genomen. Foto's buiten genomen hebben vaak contrasterende schaduwen.
 • Contrastrijk en helder. Zorg ervoor dat de foto niet onder- of overbelicht is.
 • De afbeelding hieronder toont de afbeelding die we gebruiken voor deze tutorial, het officiële portret van president Barack Obama.
   Toon afbeelding op ware grootte
  Stap 2: De afbeelding bijsnijden
  Door een afbeelding bij te snijden kunt u delen van de afbeelding verwijderen die niet nuttig zijn. Kies Selectie > Rechthoek om een rechthoekige selectie te maken. Klik in de afbeelding en beweeg de cursor. Tijdens het bewegen ziet u een rechthoek die de selectie markeert. Als u de muisknop loslaat verandert de rechthoek in een selectie. U kunt de selectie verplaatsen naar verschillende delen van de afbeelding. U kunt de grootte van de selectie wijzigen door de randen of de hoeken te verslepen. De selectie blijft actief totdat u een andere selectie maakt of de selectie annuleert.
  Kies Afbeelding> Bijsnijden tot selectie om een nieuwe afbeelding te creëren. De afbeelding hieronder toont de bijgesneden afbeelding die we gebruiken voor deze tutorial. De grootte van de afbeelding is 1400 x 1400 pixels en de resolutie is 180dpi. Om het eenvoudig te houden gebruiken we slechts een laag, de 'Achtergrond' laag.
   Toon afbeelding op ware grootte
  Stap 3: Verwijder de achtergrond
  Er zijn vele manieren om de achtergrond van de afbeelding te verwijderen. De eenvoudigste methode is het gebruik van het gereedschap Spuitbus (zachte randen) of het gereedschap Penseel . Kies het gereedschap Kleur selecteren (pipet) en selecteer de achtergrondkleur in de afbeelding. Selecteer het gereedschap Penseel (of Spuitbus) en vul de delen van de afbeelding die u wilt verwijderen.
  Gereedschap Penseel, Dekking = 100, Grootte = 80, Antialias
   Toon afbeelding op ware grootte
  Stap 4: Pas het Roy Lichtenstein effect toe
  Benday Dots (stippen) waren het handelsmerk van Lichtenstein. Benday Dots is een drukproces waarbij twee of meer verschillende kleine, gekleurde stippen een derde kleur vormen. Vroeger gebruikten pulp stripboeken Benday Dots in primaire kleuren om op goedkope wijze de secundaire kleuren, zoals de kleur van de huid, weer te geven.
  The Melody Haunts my Reverie (detail, 1965).
  Pas het Roy Lichtenstein effect toe. Kies Effecten > Pop Art> Roy Lichtenstein. Wijzig de standaard instellingen in het preview-venster. Zet de vulmodus op Gevuld (Solid) voor alle kleuren. Speel met de verschillende kleuren en de schuifregelaars totdat u de combinatie heeft gevonden waarvan u denkt dat die het beste is voor uw afbeelding. Een goede kleur voor de huid is #FFC0C0 en #FF8080.
  Kleuren:

  Skin: #BE905F, RGB = 190, 144, 95
  Red: #663D28, RGB = 102, 61, 40
  Dark Blue: #32160F, RGB = 50, 22, 15
   Toon afbeelding op ware grootte
  Stap 5: Vul de achtergrond met een unieke kleur
  Vul de achtergrond met een unieke kleur die niet voorkomt in andere delen van de afbeelding. De eenvoudigste methode om de achtergrond te vullen is met het gereedschap Penseel of Pen in combinatie met het gereedschap Vlakvulling .
  Vlakvulling gereedschap, Kleur = #00FF00, Vulmodus = Aangrenzend, Tolerantie = 20
  Stap 6: Retoucheer het beeld
  Met het gebruik van het gereedschap Penseel kunt u ruis en donkere vlekken verwijderen en de ogen en lippen repareren. Gebruik het gereedschap Vlakvulling om een kleur in zijn geheel door een andere kleur te vervangen.
   Toon afbeelding op ware grootte
  Stap 7: Dupliceer de afbeelding en vul de achtergrond
  Dupliceer de afbeelding 3 keer en vul de achtergrond van de vier afbeeldingen. Kies Afbeelding > Dupliceren . De eerste afbeelding is gelegen in de linkerbovenhoek van het gecombineerde beeld. De laatste afbeelding is gelegen in de rechterbenedenhoek van het gecombineerde beeld.

  Gebruik het Vlakvulling gereedschap om de achtergrond van de afbeeldingen te vullen. In deze tutorial gebruiken we de volgende kleuren:

  Rood: #E02828, RGB = 224, 40, 40
  Blauw: #106BB1, RGB = 16, 107, 177
  Geel: #FFF302, RGB = 255, 243, 2
  Groen: #3BB44A, RGB = 59, 180, 74
  Zo ziet het tabblad Afbeeldingen er ongeveer uit:
  Stap 8: Combineer de vier afbeeldingen
  Combineer de vier afbeeldingen tot een afbeelding met 4 panelen: 2 rijen en 2 kolommen. Selecteer de eerste (rode) afbeelding. Kies Afbeelding > Vermenigvuldigen en stel de breedte en hoogte in op 2. Markeer het selectievakje naast het pictogram om zo de vier afbeeldingen te combineren.
  Stap 9: Gebruik het Mediaan filter om ruis te reduceren (optioneel)
  Deze stap is optioneel. Je kunt het wel uitproberen, om te zien hoe het effect is. Met het Mediaan filter kunt u willekeurige kleine vlekjes en gebieden van ruis verwijderen. Het filter wijzigt de intensiteit van elke pixel in de afbeelding in de mediaan intensiteit van de omringende pixels. De mediaan is de middelste waarde (niet het gemiddelde) in een rij van waarden. Kies Aanpassen> Ruis toevoegen en verwijderen > Mediaan en stel de Radius in op 2.
  Stap 10: Bewaar uw afbeelding
  Bij veel drukkerijen kunt u uw afbeelding direct op doek laten printen. Kies Bestand> Opslaan als en sla uw bestand op in JPG formaat. Stel de kwaliteit in op 100 om verlies van beeldkwaliteit te voorkomen.
   Toon afbeelding op ware grootte
   Toon afbeelding op ware grootte
  www.fotoview.nl
  Voor opmerkingen, vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: contact@fotoview.nl.