Openen, bewerken en opslaan van bestanden en lagen in Photoshop formaat
Het PSD-bestandsformaat, bedacht door Adobe, bevat grafische elementen gemaakt door beeldbewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop en Photoshop Elements. Pop Art Studio biedt gebruikers de mogelijkheid bestanden en lagen te openen, bewerken en op te slaan in Photoshop (PSD) formaat.
Stap 1: Open een Photoshop file
Open een bestand in PSD formaat. In het lagenpalet ziet u de stapelvolgorde van de verschillende lagen in uw document samen met een miniatuur plaatje om elke laag in een oogopslag te herkennen. U kunt slechts een enkele laag tegelijkertijd bewerken. De actieve laag wordt gemarkeerd in het lagenpalet.
Stap 2: Het lagenpalet
U kunt lagen tijdelijk verbergen om alle aandacht te richten op de geselecteerde laag of om te experimenteren met behulp van een tijdelijke kopie van een laag. In het lagenpalet klikt u op het aanvinkvakje (checkbox) naast het miniatuur plaatje om een laag zichtbaar te maken of te verbergen.
Naast het aanvinkvakje is de ondoorzichtigheid schuifregelaar voor de laag. 100% ondoorzichtig betekent dat er geen transparantie is. Als u de schuifregelaar naar links verplaatst, wordt de laag meer en meer transparant tot uiterst links, waar de laaginhoud volledig verdwijnt.
Stap 3: Lagen schalen, verplaatsen en draaien
Elke Photoshop laag wordt een 'zwevende afbeelding' in Pop Art Studio. Het beeld zweeft over zijn achtergrond en kan geschaald, verplaatst en geroteerd worden. U kunt de selectie verplaatsen om zo de locatie van de zwevende afbeelding te wijzigen. Verander de grootte van de zwevende afbeelding door de randen en de hoeken van de selectie te verslepen. Grijp de kleine groene cirkel en trek het rond om de zwevende afbeelding te roteren in elke gewenste positie.
Stap 4: Effecten toepassen
U kunt afbeeldings-effecten toegepassen op de zwevende afbeelding, net zoals u dat doet voor de achtergrondlaag of elke andere rasterlaag. In onderstaande voorbeeld zijn de kleuren van de afbeelding geïnverteerd, maar je kunt bijna elk effect toepassen op de zwevende afbeelding.
Stap 5: Lagen toevoegen
U kunt raster en vector lagen, tekst, vormen, kleurverlopen, polygonen, symmetrische vormen en meer toevoegen. In onderstaande voorbeeld is een tekst aan de afbeelding toegevoegd.
Stap 6: Bewaar uw afbeelding
Sla uw afbeelding op in Pop Art Studio formaat en u behoudt de vector informatie. Wanneer u ervoor kiest om uw afbeelding op te slaan in PSD formaat, zullen de lagen worden opgeslagen als raster data, bestaande uit pixels. Nu kunt u het Pop Art Studio document in Photoshop openen en bewerken.
Voor opmerkingen, vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: contact@fotoview.nl.