Een geanimeerde gif maken
In dit voorbeeld leert u hoe u een hele eenvoudige geanimeerde gif kunt maken bestaande uit twee frames. Geanimeerde gifs zijn gif bestanden die uit twee of meer frames bestaan en die achter elkaar worden afgespeeld om het idee van beweging te geven. De individuele frames in een geanimeerde gif bestaan uit een of meerdere lagen uit het lagen palette. Samen vormen de frames de animatie. We zullen eerst een aantal lagen maken om deze lagen vervolgens per frame zichtbaar of onzichtbaar te maken.
Stap 1: Creëer een nieuwe afbeelding
Creëer een nieuwe afbeelding. Kies in het menu Bestand > Nieuw (Ctrl+N). De afbeeldingsgrootte is 200 x 200 pixels. Maak de achtergrond van de afbeelding transparant.
Stap 2: Creëer een eerste laag
Creëer een gele cirkel met een zwarte rand. Kies in het menu Gereedschap > Vormen > Vorm. Pas de vorm aan en druk op OK. Gebruik de toetsencombinatie Ctrl+A om de hele afbeelding te selecteren. Druk op de rechter muisknop en kies 'Toepassen als nieuwe vector laag'.
Stap 3: Creëer de andere lagen
Voeg een tweede en een derde laag toe voor de ogen. Gebruik hiervoor het Vorm gereedschap. Maak een zwarte cirkel en dupliceer deze om het tweede oog te maken. Gebruik het Bezier gereedschap om een vierde laag toe te voegen. Dit is de mond. Dupliceer de laag en spiegel deze verticaal om een tweede mond te vormen.
Stap 4: Converteer de afbeelding in een animatie
Converteer de afbeelding in een animatie. Kies in het menu Animatie > Afbeelding naar animatie converteren. Creëer één frame dat alle lagen bevat. Dupliceer het frame. Nu heeft u twee frames die alle lagen bevatten.
Stap 5: Wijzig de zichtbaarheid van de lagen en de frameduur
Wijzig de zichtbaarheid van de lagen. Klik op het eerste frame en in het lagen palet maakt u laag vier onzichtbaar. Klik op het tweede frame en maak laag vijf onzichtbaar. Zet de frameduur (of vertraging) voor beide frames op 0.5 seconden.
Stap 6: Bewaar uw animatie
Hieronder ziet u het resultaat voor de geanimeerde gif. Bewaar uw animatie in Pop Art Studio (.pas) bestandsformaat of exporteer uw afbeelding als geanimeerde Gif (*.gif) of Flash bestand (*.swf).
Voor opmerkingen, vragen en suggesties kunt u een email sturen naar: contact@fotoview.nl.